Decembra sākumā notika nodarbība “Eiropas medus brokastis”. 
Biškopis Andris Petrovskis apciemoja skolēnus Rēzeknes pamatskolas – attīstības centrā, līdzi ņemot dažādus biškopības rīkus. Viņš pastāstīja par bišu dzīvi — kā bites veido saimes, kā tās meklē nektāru un kā sadarbojas savā starpā. Skolēni uzzināja, kā bites savāc ziedu nektāru un kā tas stropā pamazām pārtop par medu. 
Biškopis arī izskaidroja, kā tiek ievākts medus: kā no rāmīšiem tiek atvērtas vaska šūnas, medus tiek izsviests centrifūgā un pēc tam izkāsts un saliets burkās. Pēc tam viņš pastāstīja par dažādiem veidiem, kā medu var izmantot — gan kā gardu piedevu tējai, gan dažādiem ēdieniem.
Noslēgumā skolēniem tika dota iespēja nodegustēt dažādu veidu medu. Viņi pagaršoja liepziedu, dažādu ziedu un griķu medu, salīdzinot to garšu, krāsu un aromātu. 























